Ruben Eikebø / Tom Monsås / Fredrik Wiig Sørensen
Ruben Eikebø har studert ved Ålesund Kunstfagskole og studerer nå ved Kunst- og designhøyskolen i Bergen.
Bruddstykker av figurative og abstrakte elementer preger ofte Ruben Eikebø's malerier til en helhet hvor maleriske felt eksisterer både separert og som tilhørende i forhold til hverandre. Strukturer i samtidssamfunnet er ideer som Eikebø subtilt låner i sine malerier, skjulte referanser til teknologi, media, naturvitenskap, spiritualisme og andre samfunnsrelaterte fenomener ligger fragmentert sammen i en enhet.
Eikebø sier at han alltid har hatt en dragning både mot det figurative og det abstrakte maleriet, og dets møtepunkt så vel som dets motpoler har blitt en naturlig del av hans arbeide. Det fragmenterte er intet unntak, motsetninger som like mye tilhører som det ikke tilhører hverandre. Det figurative maleriet er like mye et falskt speilbilde av omverden som det abstrakte maleriet er en platt og uekte manifestasjon av det som er usett men likevel sett for det indre.
Fredrik Wiig Sørensen er født og oppvokst i Ålesund, hvor han studerte ved Ålesund Kunstfagskole.Nå bor han i Bergen hvor han i tillegg til å arbeide videre med kunst -studerer filosofi.
Fredrik Wiig Sørensen vektlegger tanken om kunstnerisk produksjon som eksistensiell handling. Med maleriet som medium retter han oppmerksomheten mot det å stille spørsmål til sin egen kunstneriske aktivitet, for så å la dette danne grunnlag for meningsinnholdet i hans arbeider. Når det kommer til begrepet om mening, som blant annet forstås som «innhold», «betydning», «oppfatning» eller «hensikt», viser han han særlig til den franske oversettelsen, «sens», som i tillegg kan forstås som «retning», «sans», eller en form for «ferdighet» eller «beherskelse». Ambisjonen ligger i å formulere et meningsinnhold som kan sies å ikke bestå av litterær mening, i et forsøk på å tilnærme seg noe som for han alltid vil fremstå som utilgjengelig, og som alltid vil holde seg på en viss avstand.
Tom Monsås kommer fra Ålesund. Har har sin utdanning fra Vestlandets kunstakademi i Bergen.
Monsås jobber med det figurative maleriet og benytter ekspresjonistiske virkemidler med sterke koloritter og mettede fargefelt. Han sier at han ønsker å skildre det usynlige menneske og dets tilstand.
– Jeg er veldig opptatt av symbolbruken som var vanlig i malerkunst i Europa for 4–500 år siden. Da ble tydelige symbol brukt som virkemiddel for å forklare indre tilstander. Figurative motiv malte jeg mye før studietida ved Kunstakademiet, og som jeg nå beveger meg tilbake til. Både det pene og det mørke er motsetninger som tiltrekker meg, og som jeg har mye av kunsten min, forteller Monsås.
Utstillingen åpner lørdag 4. februar kl. 13.00. Kunstnerne vil være til stede ved åpningen, og det blir musikk ved Tellef Raabe.
Velkommen!