Gruppeutstillingen samtale10 viser maleri, smykker, keramikk og glasskunst av 10 kunstnere.
Benjamin Bergman / Kathrine Lindman / Heidi Sand / Anna Talbot / Kari Håkonsen / Beate Einen / Linda Lothe / Per Fronth / Stine Walderhaug / Liv Heier
BENJAMIN BERGMAN
Benjamin Bergman er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole. Hans malerier kjennetegnes av store flater, sterke kontraster og et spesielt fokus på menneskets ømtålige vesen og eksistens. Refleksjon over den skapende prosess er et gjennomgående tema i Bergmans malerier. Kontemplasjonen kommer til uttrykk i form av skjøre konstruksjoner i åpne landskap, menneskeskikkelser og et tydelig fokus på figurenes hender.
LIV HEIER
Liv Heier har etablert seg som en viktig samtidskunstner som arbeider med både maleri og grafikk. Kvinneskikkelser er sentrale i Heier sine bilder og tidligere i karrieren var bildene ofte selvportretter. Motivene til Heier er ofte bygget opp slik at betrakteren blir oppmuntret til å tenke på hva som har skjedd eller hva som kanskje skal skje med figuren i bildet. Bildene hennes er ofte beskrevet som melankolske, vakre og teatralske.
PER FRONTH
Per Fronth er en av landets mest suksessrike samtids-kunstnere med internasjonal karriere. Fronth arbeider i hovedsak med fotografiet som sitt råmateriale og skaper fotografi som maleri, grafikk, skulptur, film og vev. Fronths kunstkarriere startet i New York etter flere år som fotojournalist i Verdens Gang med verden som arbeidsfelt. Han har mottatt stor internasjonal anerkjennelse og har hatt flere store utstillinger i New York, i tillegg til Oslo, Kristiansand, København, London og Chicago – og stilte nylig ut på Art Miami med sin gallerist Dillon + Lee, New York.
Fronths kunstnerskap fokuserer ofte på de utfordrende aspektene ved den menneskelige natur. Han har produsert mange kontroversielle, men likevel suksessrike utstillinger, som Xingu Chronicles (New York 1998), som omhandlet regnskogfolkets kamp for egne rettigheter i Amazonas, Brazil; BLOODLINES (London 2000) som tok for seg den nå forbudte revejakten i England med Prince Charles – og suksessen i 2009, Theatre of War, som setter søkelyset på norske kampstyrker som Demokratiets Soldater i krigsherjede Afghanistan.
KATHRINE LINDMAN
Kathrine Lindman er utdannet ved gullsmedlinjen på Elvebakken og Statens Håndverk- og kunstindustriskole i Oslo, avd. metall. Kathrine Lindman har arbeidet som smykkekunstner siden 1996. I naturen, som er hennes største inspirasjonskilde, henter hun ideer som hun omformer i materialer som sølv og emalje. Hun lager både kolleksjoner og unika. Kathrine Lindman deltok på New York Fashion Week høsten 2012 med invitasjon fra den norske klesdesigneren Nina Skarra. Her viste hun flere hodekreasjoner som ble vist på catwalken i den store metropolen. Kathrine Lindman har siden 2010 blitt promotert av den etablerte galleristen Charon Kransen Art på Manhatten i New York. Galleriet har representert den norske kunstneren på flere kunstmesser i Nord-Amerika, inkludert SOFA som viser et stort utvalg av samtidskunst og design. Lindman har også de siste årene deltatt med arbeider på ” Collect” på Galleri Saatchi i London. I Norge fikk Kathrine Lindman æren av å bli innkjøpt av Kulturdepartementet i 2009 da Barack og Michelle Obama gjestet Oslo for å motta Nobels fredspris.
HEIDI SAND
Arbeidene til smykkekunster Heidi Sand springer ut fra en forkjærlighet til ornamenter og geometri, og framstår i klassisk enkelt formspråk og en klar signatur.
ANNA TALBOT
Anna Talbot skaper et univers basert på smykker og objekter, inspirert av eventyr, sanger og fortellinger. Arbeidene forteller en historie gjennom farger, kjente eventyrkarakterer og ulike materialer. Talbot formidler det tvetydige, mørke og ukjente ved eventyr, der ulver, den mørke skogen og det uvisse venter. Smykkene er fortellinger man kan bære med seg.
KARI HÅKONSEN
Glasskunstner Kari Håkonsen arbeider både med skulpturelle og funksjonelle objekter i grenseland mellom begrepene kunst, håndverk og kunsthåndverk og design. Sentralt i Håkonsens praksis står en undersøkelse av grunnleggende elementer som linje, dybde, lys og skygge. Gjennom sine skulpturelle objekter er Håkonsen opptatt av det kunstneriske, materielle og tekniske potensialet som ligger i glasset. Som kunstner har hun kontinuerlig vekslet mellom å utforske det massive, tunge og optiske glasset og det skjøre, tynne og lette glasset, alltid balanserende på materialets tålegrense.
BEATE EINEN
Beate Einen er utdannet glassblåser og designer, og etablerte i 2007 Beate Einen Glass & Design. Einen blåser de fleste arbeidene sine selv, men samarbeider også med bl.a. Micke Johansson. Arbeidene av Beate Einen varierer fra bruksobjekter som vinglass og skåler til skulpturelle lysekroner og unika arbeider. Hun er spesielt interessert i form/design og er inspirert av formspråket fra 50-70 tallet.
LINDA LOTHE
Linda Jansson Lothe har sin utdannelse fra Konstfackskolen i Stockholm, linjen for keramikk og glass og fra Kunsthøyskolen i Oslo.Hennes arbeider er flere ganger innkjøpt av Kunstindustrimuseene i Norge og offentlige samlinger i utlandet. Hun har fått Oslo bys kulturstipend og innehar for tredje gang Statens arbeidsstipend for Kunstnere. De siste årene har hun jobbet med modellerte skulpturer. Hun er fascinert av kontraster, og det som skjer i spenningsfeltet mellom det ”vakre” og det ”stygge”.
STINE WALDERHAUG
Stine Walderhaug arbeider hovedsakelig med origami i porselen, en teknikk hun selv har utviklet. Hun finner inspirasjon i japansk porselenskunst og papirbretting, og tar tak i det gamle og tradisjonsrike, for å skape nytt.
Utstillingsåpning lørdag 1. april kl 13.00! På åpningen blir det musikk ved Lena Nymark og Dag Filip Roaldsnes. Fri entré. VELKOMMEN!